Za potrebe, globalnog lidera u proizvodnji i isporuci vjetroelektrana, tvrtke Siemens d.d. Zagreb izvršena je usluga zamjene ulja prijenosnik snage (gear box) na pet vjetroelektrana u Sjevernoj Dalmaciji. Prijenosnik vjetroturbine spaja sporookretnu s brzookretnom osovinom i povećava brzinu vrtnje nužnu za stvaranje električne energije. Podmazivanje prijenosnika se najčešće vrši sintetičkim uljem koje se mora redovito mijenjati. Prostor u kojem se odvijaju radovi skučen je i mogu ga izvršavati samo tvrtke kvalificirane za takve radove, uz obvezatno provođenje rigoroznog postupka pretkvalifikacije, a sve u svrhu ulaska na listu kvalificiranih dobavljača naručitelja Siemens d.d. Nakon zamjene ulja otpadno ulje odvezeno je na zbrinjavanje sukladno zakonskim propisima u RH uz izdavanje potrebne prateće dokumentacije. Prijenosnici snage nalaze se u vjetroturbini koja ne nalazi na 70 m visine te su radovi izvođeni sa specijalnom opremom za radove na visini.

Osim ovih izazova naš voditelj projekta g. Don Quijtoe je pred sobom imao velike izazove maglovitog i vjetrovitog vremena.

Sljedeća novost Poslovi

ZIMOVANJE NA MARIBORSKOM POHORJU

IND-EKO zna najbolje destinacije za zimovanje. Kako bi Hrvati mogli bezbrižno skijati, a naši dragi susjedi Slovenci bezbrižno nastaviti sa svojom svakodnevicom tvrtka IND-EKO je na javnom natječaju za CEVI Z NOTRANJIM OPLAŠČENJEM V BESEDNJAKOVI ULICI IN DELU CANKARJEVE ULICE – ODCEP ZAVAROVALNICA MARIBOR izabrana kao izvođač radova na sanaciji kanalizacije. Radovi na čišćenju, CCTV…

Certifikati